کاشی کار

کاشی در صنعت ساختمان یکی از مصالحی است که امروز کاربرد زیادی دارد. از آن در نماسازی داخلی و خارجی ساختمان استفاده می شود.

کاشی اغلب در محل هایی از ساختمان مورد مصرف قرار می گیرد که امکان رشد میکروب ها و با کتریها بیشتر بوده و در نیتجه احتیاج به نظافت بیشتری دارد. مانند حمام ها و سرویس های بهداشتی ، آشپزخانه ها، رستوران ها، بیمارستان ها و مکان های عمومی و غیره. نخستین کاشی به مفهوم امروزی که بدست بشر ساخته شد و باستان شناسان به آن دسترسی پیدا کرده اند مربوط به مصر می باشد که قدمت آن را به ۴۷۰۰ سال قبل از میلاد میدانند. در ناحیه بین النهرین در نزدیکی شهر نینوا پایتخت امپراطوری آشور در ساحل شرقی رودخانه دجله در ۷۰۰ سال قبل از میلاد نیز کاشی سازی رواج داشته است. ولی اگر کاشی را یک نوع آجر فرض کنیم که دارای سطحی صیقلی بوده و آب در آن نفوذ نکند، در نتیجه می توانیم آجر جوش را یک نوع کاشی فرض نموده و در این صورت می توانیم زمان پیدایش کاشی را تقریبا همزمان با پیدایش آتش و آجر بدانیم.

در هر ساختمان به طور کلی پس از اتمام سفت کاری، نازک کاری شروع می شود و کاشی کار جز مهمترین قسمت های نازک کاری است. کاشی کار در معماری ساختمان های تاریخی به وضوح دیده می شود.

هنر کاشی کاری برای آموزش و آشنایی کار آموزان به مراکز فنی و حرفه ای و آموزشگاههای آزاد، دانش آموزان شاخه کار و دانش و مربیان و مدرسین هنرستان ها، دانشجویان رشته هنر و عمران براساس استانداردهای جدیدی است که از جانب کارشناسان این حرفه تدوین گردیده است.

تزئینی می آراستند، به گونه ای که از دهه های پایانی قرن چهاردهم هجری اکثر بناها با کاشی کار آراسته شده و کمتر بنایی وجود دارد که از این هنر در آن استفاده نشده باشد.

 

سنگ کار

کاربرد این هنر در پیرایش بناها در این زمان از گسترش و تکامل ویژه برخوردار شد و بدین منظور به شیوه های متعدد تفکیک شد که عبارتند از: کاشی یکرنگ، کاشی معرق، کاشی هفت رنگ کاشی زرنگار یا طلایی، تلفیق آجر و کاشی و کاشیهای مکتوب یا کتیبه دار.

شروع به کار گیری کاشی در بناهای دوره اسلامی تاریخ مشخصی ندارد. اما قدر مسلم، در برخی از کاوشها در محوطه ها و شهرهای اسلامی حاکی از کاربرد آن در دهه های پایانی قرن چهارم هجری است.

شهر بار عدل در بررسی های مسجد دامغان کتیبه کاشی مناره این مسجد را که مربوط به سال ۴۵۰ هجری قمری است را از قدیمی ترین نمونه های کاربرد کاشی در معماری اسلامی ایران بیان می کند و مکان کتیبه را در بالای مناره دانسته که شامل آیات هجده و نوزده از سوره مبارکه آل۔ عمران است.

در آغاز، تزئین بناها با کاشی توام با آجر و آجرهای تراش دار و گچ بوده و قطعات کاشی و آجرهای کوچک لعابدار (کلوک کاشی) را در شکلهای مختلف در کنار آجرهای قالب زده یا تراش۔ دار شبیه به نشاندن نگین انگشتری به کار می بردند و زیبایی ویژه ای به نمای درونی و بیرونی بنا می دادند. سنگ کار در دوره سلجوقی بسیار گسترش یافت. نقاشی روی کاشی یا سفال به سبکهای گوناگون ارائه شده و با روح و سنن ایرانی پیوند و هماهنگی پیدا کرد.

دوره ایلخانی را می توان فعالترین دوره ساخت کاشی تا این زمان در ایران دانست.

پس از گذشت سالها و ورود ماشین آلات و کوره های صنعتی هنر کاشی کاری دچار تغییرات اساسی در ایران گردید. در بازار کار ایران، کاشی به قطعه سنگ مصنوعی گفته می شود که طول و عرض آن مختلف بوده و ضخامت آن چند میلیمتر است. و یک روی آن دارای سطحی شیشه ای بوده و کاملا صاف و صیقلی می باشد، به همین علت به راحتی قابل تمیز کردن است و اغلب در محلهایی از ساختمان مورد مصرف قرار می گیرد که امکان رشد میکربها و باکتریها بیشتر بوده و احتیاج به نظافت بیشتری احساس می گردد.

گروه کاشی کار سون تحت نظر استارتاپ داده پردازان نوین میباشد که در حال حاضر مدیریت وب سایت ماساژ در منزل تهران ماساژ را نیز بر عهده دارند. وب سایت تهران ماساژ در زمینه خدمات ماساژ در منزل بیش از ۴ سال است که فعالیت میکند و در حال حاضر بزرگترین وب سایت ماساژ در منزل شناخته میشود.

By 40sport

دیدگاهتان را بنویسید